טיפים ראשונים לבעלי הדירות השוקלים פינוי ובינוי

אם אתם שוקלים האם לאשר פרויקט מסוג פינוי בינוי בבניין שלכם, מומלץ מאוד שתקראו את הטיפים שלנו. הם יעזרו לכם לעשות סדר בבלגן ובכלל להבין את מורכבות הפרויקט והאם הוא באמת משתלם או לא. מוכנים? אנחנו יוצאים לדרך!

פנתה אליכם חברה יזמית לביצוע פרויקט פינוי בינוי

ראשית, מומלץ שלא למהר לבצע את ההתקשרות עם החברה ומדוע? כי סביר להניח שרוב הדיירים בבניין מחזיקים בדירה אחת ויחידה ועל כן, דווקא כדאי לבדוק עוד חלופות וזאת על מנת שיהיה אפשר להפיק תועלת כלכלית גבוהה יותר לכל אחד מהדיירים שהינו בעל זכויות בבניין.

להמתין ליוזמה מצד הרשות המקומית לגבי פרויקט פינוי ובינוי?

אין טעם לחכות שהרשות המקומית תיזום. כן מומלץ שכל בעלי הזכויות בבניין, שרוצים לקדם את התכנית, יפעלו לקידומה.

פרויקט פינוי בינוי או תמ"א 38?

פרויקט פינוי בינוי כולל הריסת מבנים קיימים ובניית מבנים חדשים במקומם (במסגרת הפרויקט, בעלי הדירות הישנות מקבלים דירות חדשות). כיום, יש פרויקטים רבים של פינוי בינוי בירושלים, תל אביב וערים נוספות. להבדיל מפרויקט פינוי בינוי, פרויקט תמ"א 38 כולל חיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה. ההמלצה היא להעדיף דווקא תכנית של פינוי בינוי. נכון, אמנם מדובר על תכנית שאישורה לוקח קצת יותר זמן מתכנית תמ"א 38, אבל היא תכנית בה ניתן למקסם את הפוטנציאל הכלכלי. הדבר יכול לתרום גם לבעלי הזכויות וגם לסביבה בה נמצאים המבנים.

לבדוק האם כל בעלי הדירות בעניין

יש לבדוק כמה דיירים שוכרים דירות בבניין וכמה הם אכן בעלי הדירות. בהתאם לכך, יש לבדוק האם בעלי הדירות מעוניינים בקידום הפרויקט או לא. יש להסביר את החשיבות והכדאיות של הפרויקט, לבדוק כמה תומכים יש וכמה מתנגדים יש ומדוע הם מתנגדים. הדבר יכול לסייע בהמשך.

לפני שבוחרים יזם, בוחרים עורך דין מתאים

שימו לב, לפני שמתקשרים עם היזם, רצוי לבחור עורך דין שיש לו ניסיון מוכח בתחום הפינוי והבינוי. עורך הדין ייצג את כולם כקבוצה וכמו כן כל אחד מהדיירים כאינדיבידואל.

חתימה על הסכם מלא ומפורט

חשוב מאוד שאת ההסכם ינסח עו"ד שיש לו התמחות בתחום המקרקעין או הנדל"ן. ההסכם יכלול את כל החובות והזכויות של כל הצדדים השותפים בפרויקט.

שלב התכנון, תהיו עם האצבע על הדופק

אם חתמתם על הסכם פינוי בינוי, כנראה שיש לכם חתימה של לפחות 80 אחוזים מבעלי הדירות. כעת, הגיע הזמן לעבור לשלב הבא והוא שלב התכנון. השלב הזה כולל את ההתנהלות של היזם מול הרשויות המקומיות ומול הוועדות המתאימות. כדיירים, אתם תהיו פחות מעורבים בשלב הזה. יחד עם זאת, חשוב מאוד שלא להיות שאננים ולבקש מהיזם לעדכן אתכם בפרטי הפרויקט ובכלל בסטטוס שלו.